Business Internaţional

Pentagon:Un avion militar rus s-a apropiat periculos de o aeronavă americană, deasupra Mării Baltice

Pentagon:Un avion militar rus s-a apropiat periculos de o...

Autor: Mihai Draghici

19.04.2016, 19:37 87

Incidentul a avut loc zilele trecute, deasupra Mării Baltice, a dezvăluit Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Un avion rus multirol de tip Suhoi Su-27 s-a apropiat la doar 15 metri de o aerovană americană de recunoaştere, în zona internaţională din Marea Baltică.

"Avionul rus a venit din partea stângă a avionului american, s-a apropiat la circa 15 metri şi a trecut pe deasupra", a explicat Jeff Davis.

Avionul american de recunoaştere, de tip RC-135U, se afla într-o misiune de rutină deasupra Mării Baltice, a precizat oficialul militar american.

Incidentul intervine după ce două avioane militare ruse s-au apropiat în mod agresiv, cu o săptămână înainte, de distrugătorul american USS Donald Cook, tot în Marea Baltică.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind aceste incidente, condamnând atitudinea Rusiei şi cerând evitarea "situaţiilor periculoase".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO