Business Internaţional

Pentru prima dată în istoria Marii Britanii, Banca Angliei va avea un viceguvernator femeie, cunoscută în lumea finanţelor cu porecla „Minouche”

Pentru prima dată în istoria Marii Britanii, Banca...

Autor: Octavian Calei

18.03.2014, 19:49 657

Comitetul Trezoreriei din Marea Britanie a făcut marţi trei numiri la vârful Bank of England (BOE), instituţia care supraveghează sistemul bancar englez, printre care se află în premieră o femeie pe post de viceguvernator, Nemat Shafik, scrie Wall Street Journal.

Shafik, cunoscută în lumea finanţelor cu porecla Minouche, va prelua începând de la 1 august postul de viceguvernator BOE pentru pieţe şi bănci.

Nemat Shafik este director general adjunct la FMI şi făcut parte din guvernul englez unde a lucrat la departamentul pentru dezvoltare internaţională.

„Minouche” va trebui să restabilească încrederea în piaţa monetară după ce a fost pierdută în urma acuzaţiilor implicării unor membri din departamentul BOE în tentativele traderilor bancari de a manipula cursul de schimb.

Ben Broadbent, fost angajat al Goldman Sachs şi în prezent membru al Comisiei de Politică Monetară, va prelua postul de viceguvernator pe politici monetare de la 1 iulie, înlocuindu-l pe Charles Bean.

Anthony Habgood, director al publisherului Reed Elsevier, va prelua postul lui David Lees de la 1 iulie, de preşedinte al consiliului de administraţie BOE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO