Business Internaţional

Pizzeriile sunt o investiţie mai bună decât Facebook sau Amazon? Acţiunile Domino au crescut cu 34% de la începutul anului, iar vânzările au fost mult peste aşteptări

Pizzeriile sunt o investiţie mai bună decât Facebook...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 16:29 122

Una dintre cele mai bune performanţe de pe Wall Street este cea a companiei Domino, în creştere cu 34% de la începutul anului, depăşind performanţa unor actori din hi-tech precum Facebook şi Amazon, potrivit CNN.

Acţiunile Domino au crescut cu 8% joi după ce compania a raportat rezultatele financiare trimestriale, acestea depăşind aşteptările analiştilor.

Acţiunile Domino (DPZ) au crescut cu 34% pe bursa din New York, de la începutul anului. Singurele acţiuni din segmentul hi-tech care au o creştere mai mare sunt cele ale Netflix (NFLX) – 63%. Acţiunile Amazon au crescut de la începutul anului cu 29%, potrivit MarketWatch.

Domino a câştigat simpatia clienţilor după ce a derulat o campanie publicitară în care CEO-ul companiei, Patrick Doyle, critică aspru calitatea pe care o oferea înainte produsele Domino. Reacţia clienţilor a fost pe măsură, încât trendul curent de marketing apreciază sinceritatea brută.

De asemenea, Domino a făcut mai mulţi paşi spre digitalizare, permiţându-le clienţilor să comande pizza folosind emoji, postări pe Twitter sau asistenţi vocali, precum Alexa de la Amazon.

În plus, compania a anunţat că va introduce posibilitatea de a comanda pe plajă şi în alte locuri publice.

Domino a înregistrat o creştere de peste 8% anul trecut, ceea ce făcut acţiunile Domino mai performante decât cele ale Papa John sau Yum! Brands.

Domino a anunţat că din cele 110 locaţii inaugurate în ultimul trimestru, 79 sunt în afara Statelor Unite. Vâzările pe plan internaţional au crescut cu 5% în trimestru şi 13% per total, după ce a fost exclus impactul fluctuaţiilor valutare.

În România, potrivit datelor din 2016, pizzeriile Domino au avut venituri de 10 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO