Business Internaţional

Preţurile crescute după referendumul din Italia s-au stabilizat

Preţurile crescute după referendumul din Italia s-au...

Autor: Anca Olteanu

06.12.2016, 12:05 81

Acţiunile din Asia au urcat, în timp ce petrolul şi metalele industriale au bătut în retragere. Acţiunile bancare şi cele din domeniul minier au dus la scăderea Indicelui Stoxx Europe 600, în timp ce indexul acţiunilor din Statele Unite a bătut în retragere, după ce Dow Jones Industrial Average s-a întors la un record.

Bondurile australiene şi moneda locală au înregistrat pierderi în contextul în care banca centrală a ţării a menţinut dobânda de referinţă.

Traderii au anticipat corect rezultatul referendumului din Italia, reuşind să stăpânească efectele negative şi să evite situaţiile remarcate după Brexit şi după alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

S&P 500 Index a scăzut cu 0,1%, iar Dow Average s-a întors la valorile de luni, înregistrând o creştere de 0,2%, în timp ce băncile şi acţiunile din domeniul tehnologiei au dus la o creştere de 0,6% a Indicelui S&P.

Petrolul West Texas Intermediate a scăzut cu 1,2%, ajungând la 51,16 dolari pe baril.

Aurul a crescut cu 0,1% şi a ajuns la 1.171,52 de dolari pe uncie, după căderea de luni.

Cuprul în Londra a scăzut cu 1,2%, iar nichelul şi aluminiul au scăzut, de asemenea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO