Business Internaţional

Problemele de sănătate ale lui Jobs au şters 20 mld. $ din valoarea Apple pe bursă

Probelemele de sănătate ale lui Jobs au şters 20 mld. $ din valoarea Apple pe bursă

Autor: Adrian Seceleanu

18.01.2011, 19:26 37

Acţiunile Apple au scăzut la bursă marţi cu 6,5%, ştergândastfel 20 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă aproducătorului iPhone şi iPod, după ce compania a dezvăluit cădirectorul său executiv va pleca, în mod neaşteptat, într-un nouconcediu medical.

După o primă scădere mai puternică, tilurile Apple şi-au revenitînsă uşor, scăderea fiind de 3,7%, la 337 de dolari pe o acţiune.Pe baza acestei cotaţii valoarea acţiunilor Apple rămâne mai maredecât cea înregistrată la finele anului 2010. De asemenea, cu ocapitalizare de piaţă de 308 de miliarde de dolari Apple rămâne ceamai valoroasă companie din lume.

Declinul moderat al acţiunilor Apple arată că investitorii seconcentrează pe rezultatele financiare trimestriale ale companiei,care trebuie să fie anunţate curând, scrie Wall Street Journal. Înplus, investitorii au încredere că lansările de produse pentruurmătorii doi ani sunt deja stabilite.

"La cererea mea, consiliul de directori mi-a permis să plec înconcediu de odihnă pentru a mă ocupa de sănătatea mea. Voi continuasă fiu CEO şi voi participa la luarea deciziilor", scria ieri SteveJobs, într-un comunicat adresat angajaţilor companiei.

În lipsa lui Jobs, Tim Cook, actual director operaţional se vaocupa de companie.

Apple, producătorul telefoanelor iPhone şi al tablet PC-uriloriPad, este cea mai valoroasă companie de IT din lume, cu ocapitalizare de 320 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO