Business Internaţional

Şeful AMD, Dirk Meyer, concediat ca urmare a lipsei de viziune

Şeful AMD, Dirk Meyer, concediat ca urmare a lipsei de viziune

Dirk Meyer, fostul CEO al AMD (Foto: Engadget)

Autor: Adrian Voicu

12.01.2011, 11:55 39

Producătorul de procesoare Advanced Micro Devices (AMD) aanunţat că luni şeful companiei, Dirk Meyer, a demisionat,informează Wall Street Journal.

Surse citate de publicaţia americană au declarat însă că demisialui Meyer vine ca urmare a presiunilor exercitate de boarduldirector al companiei, care a conchis că CEO-ul nu a reacţionatîndeajuns de repede pentru a îmbunătăţi poziţia AMD pe pieţe precumcea a serverelor sau cea a tabletelor.

"Consiliul consideră ca avem oportunităţi de creşteresemnificativă şi rezultate financiare mai bune, iar o schimbare lanivelul conducerii poate accelera capacitatea companiei de a-şiîndeplini ţintele", a declarat pentru WSJ Drew Prairie, purtător decuvânt al AMD. "Ne îndreptăm spre direcţia cea bună, dar problemaeste ritmul şi modurile de a grăbi paşii".

AMD l-a numit pe CFO-ul companiei, Thomas Seifert, în vârstă de47 de ani, CEO interimar până la găsirea unui succesor al luiMeyer. Seifert a cerut să nu fie numit permanent în poziţia deCEO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO