Business Internaţional

Şeful Comitetului de Informaţii de la Casa Albă refuză să mai participe la anchetarea implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Şeful Comitetului de Informaţii de la Casa Albă...

Autor: Andreea Necula

06.04.2017, 20:41 57

Devin Nunes, Şeful Comitetului de Informaţii de la Casa Albă, a anunţat că va ieşi din comisia de investigaţie a implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut. Acestă decizie vine în urma acuzaţiilor din partea Comitelului de Etică potrivit cărora Devin Nunes a dezvăluit informaţii clasificate fără autorizaţie, scrie Business Insider.

Nunes învinuieşte „activiştii de stânga”, care au depus plângeri la Oficiul Congresului de Etică, susţinând că acuzaţiile de părtinire au fost „în întregime false şi motivate din punct de vedere politic”, motiv pentru care a ales ca momentan să nu se mai implice în investigaţie.

De asemenea, Nunes se apară şi motiveză că aceste acuzaţii împotriva sa au venit ca un val asupra populaţiei americane care “tocmai ce au aflat adevărul despre demascarea necorespunzătoare a identităţii cetăţenilor americani şi a altor abuzuri de putere”.

Adam Schiff, democratul Comisiei de Informaţii de la Casa Albă, a declarat la conferinţa de presă că sprijină decizia lui Nunes şi că este interesat să continue colaborarea cu acesta în alte probleme care implică Comisia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO