Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

07.09.2011, 00:02 71

În urma deciziei guvernului din Belarus de a stopa susţinerea monedei locale către sfârşitul acestei luni, rubla s-ar putea deprecia cu până la 50% în raport cu dolarul, potrivit agenţiei de rating Moody's, scrie Financial Times. În pofida declinului, însă, liberalizarea monedei va avea consecinţe pozitive pentru ţară, notează Moody's.

Sectorul asigurărilor din Turcia a avansat cu 25,4% în primul semestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând prime totale de 9 miliarde de lire turceşti (3,6 miliarde de euro), conform Hurriyet.

Deficitul de finanţare a planurilor de pensii corporate din SUA a depăşit maximul atins în timpul crizei financiare, potrivit Financial Times. Deficitul a ajuns la 388 mld. dolari pe fondul declinului pieţelor de acţiuni şi reducerii ratelor dobânzii.

Rata de creştere economică a Chinei ar putea scădea sub 9% anul viitor pentru prima dată în ultimul deceniu, a declarat un oficial chinez citat de agenţia de presă Thomson Reuters.

Statele Unite au coborât cu o poziţie, pe locul cinci, în topul celor mai competitive economii din lume realizat de Forumul Economic Mondial, potrivit BBC News. Pe primul loc se află Elveţia, ea fiind urmată de Singapore.

Gazprom a început să pompeze gaze naturale în gazoductul North Stream, care leagă Rusia de Germania, ocolind Ucraina, unde disputele au dus la întreruperea livrărilor către clienţii europeni de două ori din anul 2006, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO