Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

09.06.2011, 23:31 66

Producătorul sud-coreean de automobile HyundaiMotor a primit aprobarea pentru construirea unei a doua hale deproducţie în cadrul fabricii deţinute în Cehia, în Nosovice, scrieCeska Pozice. Producătorul vrea să înceapă producţia în noua halăîn toamnă şi să recruteze 900 de noi angajaţi.

Compania chineză Huawei Technologiesintenţionează să înfiinţeze un nou centru european de logistică înUngaria şi să-şi majoreze capacitatea de producţie în această ţarăîn acest an, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Compania de investiţii Europa Capital a anunţatsemnarea unui acord de achiziţionare a unui mall în capitalabulgară Sofia de la divizia imobiliară a General Electric, GE RealEstate şi Avestus Capital Partners în schimbul a aproximativ 100mil. euro, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Banca Mondială va acorda Poloniei un împrumutde 750 mil. euro pentru a fi folosit pentru reducerea consumuluitotal de energie şi majorarea cotei surselor regenerabile în cadrulmixului de energie, scrie Warsaw Business Journal.

Cehia şi-a recâştigat statutul de locaţieatractivă pentru investitorii străini în 2010 atrăgând 5,12 mld.euro sub formă de investiţii străine directe, comparativ cu 2,11mld. euro în 2009, potrivit Cezka Pozice.

Ungaria a înregistrat un excedent comercial de479 mil. euro în luna aprilie, comparativ cu un excedent de 455,5mil. euro în aceeaşi lună a anului trecut. Excedentul a urcat lapeste 2,55 mld. euro până la sfârşitul celei de-a patra luni aacestui an, un alt maxim istoric, scrie Portfolio.hu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO