Business Internaţional

Ungaria vrea ca ţigările să fie vândute numai în chioşcuri de tip afacere familială

Ungaria vrea ca ţigările să fie vândute numai în chioşcuri de tip afacere familială

Concesiunile de stat pentru vânzarea ţigărilor ar sprijini afacerile mici locale

Autor: Andreea Mindrila

30.11.2011, 00:04 511

Guvernul ungar vrea să adopte o concesiune de stat pentru vânzarea produselor din tutun în efortul de a împiedica minorii să cumpere aceste produse şi de a sprijini afacerile mici locale, scrie The Wall Street Journal.

"Suntem conştienţi de faptul că minorii pot cumpăra ţigări, iar acest lucru se întâmplă de obicei în ma­gazinele multinaţionale", a de­clarat Janos Lazar, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz.

Vânzarea produselor de tutun şi a băuturilor alcoolice către per­soane care au vârsta mai mică de 18 ani este ilegală în Ungaria. Totuşi, este greu să verifici vârsta clienţilor, în special în marile centre comer­ciale, unde sunt foarte mulţi cumpă­rători.

"Încercăm să adoptăm modelul austriac, care presupune desemna­rea unui anumit număr de chioşcuri înregistrate, conduse prin afaceri mici, locale", a spus Lazar. Se esti­mea­ză că fumătorii un­gari chel­tu­iesc anual până la 500 mld. forinţi (2,2 mld. dolari) pe ţigări, iar gu­ver­nul vrea ca această piaţă să fie con­trolată de afacerile mici, de familie.

"Vrem ca în acest mod să creăm zeci de mii de locuri de muncă şi să fa­cem ceva care să fie benefic pentru co­mu­ni­tăţile locale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO