Business Internaţional

Volumul tranzacţiilor cu Bitcoin atinge minimul ultimilor cinci ani. „Volumele de tranzacţionare scad pe măsură ce investitorii de retail pleacă”

Volumul tranzacţiilor cu Bitcoin atinge minimul...

Autor: Valeriu Dănilă

29.08.2023, 14:05 2650

Volumul de tranzacţionare Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel al ultimilor cinci ani în această lună, deoarece investitorii continuă să aştepte motivele pentru a reveni pe piaţă, scrie CNBC.

Începând cu 26 august, volumul de tranzacţionare al criptomonedei pe toate exchangeurile a ajuns la 129.307 BTC, conform CryptoQuant. Pe 12 august, a atins 112.317 BTC, cel mai scăzut nivel din 10 noiembrie 2018. Acesta este mai jos cu 94% faţă de maximul din martie de 3,5 milioane BTC.

„Volumele de tranzacţionare scad pe măsură ce investitorii de retail pleacă”, a declarat Julio Moreno, şeful de cercetare la CryptoQuant. „Acest lucru s-a întâmplat în 2022 la majoritatea exchangeurilor. Pe măsură ce avansăm în bull market, volumul tranzacţiilor ar putea creşte”

Preţul bitcoin este în creştere cu 57% de la începtul anului şi se situează la aproximativ 26.100 USD, conform Coin Metrics.

Presiunea autorităţilor de reglementare din SUA asupra industriei cripto, combinată cu sfârşitul crizei bancare i-a îndepărtat pe traderi, nemaiavând niciun motiv să se întoarcă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO