Business Internaţional

Warren Buffett şi-a ales un succesor surpriză la cârma imperiului financiar

Warren Buffett şi-a ales un succesor surpriză la cârma imperiului financiar

Autor: Radu Racu

26.10.2010, 12:54 34

Miliardarul american Warren Buffett a desemnat un manager defond de investiţii relativ necunoscut ca favorit la preluareaimperiului său financiar Berkshire Hathaway, după ce legendarulinvestitor de 80 de ani se va retrage, scrie Wall Street Journal.

Todd Combs este managerului unui mic fond de investiţii dinConneticut cu active de doar 400 de milioane de dolari. În cazul încare propunerea lui Buffett va fi acceptată şi de consiliul deadmonistraţie al Berkshire, managerul va trebui să gestionezeactive de 100 de miliarde de dolari.

Succesorul de la cârma imperiului la Berkshire este unul dintrecele mai "fierbinţi" subiecte de discuţie din mediul de afaceriamerican. Warren Buffett a declarat anterior că cel mai probabil vaîmpărţi responsabilităţile funcţiei sale în două posturi separate,numind doi succesori, un director general şi un director deinvestiţii.

Buffett a afirmat însă că nu are planuri să se retragă.

"Combs nu va prelua întreaga activitate de investiţii atât timpcât mai sunt pe aici. Am această poziţie dublă, de director generalşi director de investiţii, şi o voi păstra", a declaratBuffett.

Pentru moment, Combs va administra un portofoliu "de o mărimeconfortabilă", care va creşte treptat în următoarea perioadă. El vafi plătit proporţional cu performanţele investiţiilor în raport cuevoluţia indicelui bursier Standard & Poor's 500.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO