Business Internaţional

Zece extracomunitari suspectaţi de terorism au fost expulzaţi din Germania

Zece extracomunitari suspectaţi de terorism au fost...

Autor: Mihai Draghici

30.03.2017, 18:17 65

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, şi alţi oficiali au cerut accelerarea procedurilor pentru deportarea solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse.

Măsurile au fost luate după atacul comis de tunisianul Anis Amri în decembrie 2016 într-un târg de Crăciun din Berlin. Atentatul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic s-a soldat cu 12 morţi. Teroristul a fost împuşcat mortal de poliţia italiană după câteva zile.

Imediat după atac, Departamentul german pentru combaterea terorismului (GTAZ) a revizuit toate cazurile "potenţialilor atacatori" precum Anis Amri.

"În total, zece potenţiali atacatori au fost deportaţi cu succes, în colaborare cu autorităţile regionale", au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate.

Potrivit estimărilor Ministerului german de Interne, în Germania sunt peste 600 de potenţiali terorişti, inclusiv 250 care sunt străini dar nu sunt solicitanţi de azil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO