Cele mai mari trei companii aeriene au transportat 11,5 milioane de pasageri şi au ajuns să controleze 70% din piaţă

11 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

Operatorul de stat Tarom este singurul transportator aerian care a stagnat anul trecut şi şi-a ratat ţinta bugetată. Din acest an podiumul ar putea fi rezervat exclusiv celor trei mari operatori low-cost din piaţă: Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi operatorul de stat Tarom ocupă primele trei poziţii pe piaţa aeriană, cu un trafic total de 11,5 milioane de pasageri anul trecut, adică 72% din numărul total de persoane care au călătorit cu avionul, arată o analiză a ZF. Anul trecut aeroporturile din România au fost tranzitate de 16 milioane de călători, potrivit estimărilor ZF.

Singurul jucător al cărui trafic a rămas aproape de nivelul din anul anterior este Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri, faţă de 2,4 milioane de pasageri în 2015.

Oficialii companiei au transmis către ZF doar numărul de pasageri pe anul trecut, fără a preciza care a fost gradul mediu de ocupare şi câţi pasageri au avut pe rutele interne şi pe cele externe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
piata
, pasageri
, companii aeriene
, crestere
, transport
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide