Companii

107 magazine Lidl, deschise astăzi

 107 magazine Lidl, deschise astăzi

Autor: Cristina Roşca

20.06.2011, 12:03 6235
Retailerul german Lidl a deschisastăzi 107 magazine sub brandul Lidl, acestea fiind toatemagazinele retailerul Plus Discount pe care germanii le-aurebranduit.
Intrarea Lidl pe piaţa locală de retail, estimatăla circa 20 mld. euro, caracterizată printr-o sensibilitate foartemare la preţ, s-a făcut prin rebrandingul unităţilor Plus, însăgermanii au început construcţia şi la zeci de unităţi proprii.Surse din piaţă spun că acestea ar putea fi deschise înseptembrie.

Reţeaua germană, unul dintre cei mai agresivi jucători de pesegmentul discounterilor la nivel mondial, şi-a asigurat o poziţieimportantă pe piaţa din România în 2011 după ce a preluat înfebruarie 2010 reţeaua de magazine de tip discount Plus, după cediscuţiile au început încă din 2009. Consiliul Concurenţei aaprobat tranzacţia la sfârşitul anului trecut.

Principala luptă pentru Lidl se va da pe seg­mentul discounterilor,estimat de ZF la circa 1,8-2 mld. euro, cu Profi (fondul deinvestiţii Enterprise Investors), Macro - fostul Minimax (DinuPatriciu), Kaufland (Lidl & Schwartz - acelaşi grup), Penny şiPenny XXL (Rewe Group). Cei şase jucători (inclusiv Plus) deţineaula înce­putul anului, la nivel naţional peste 400 de ma­gazine.Segmentul magazinelor de tip discount este sin­gu­rul din retailulmodern care acoperă toate judeţele din România.
Lidl face parte din grupulgerman Lidl & Schwartz, care mai deţine pe piaţa localămagazinele Kaufland. Plus a deschis primele magazine în România înanul 2005. Reţeaua de circa 100 de magazine a Plus România aobţinut în anul 2009 afaceri de peste 300 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO