Companii

Aeroportul din Iaşi a ajuns în2017 la un trafic de 1,1 milioane de pasageri, plus 30%

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.01.2018, 00:06 806

♦Cele mai „aglomerate“ rute aeriene sunt cele spre Londra, Paris sau München.

Aeroportul din Iaşi, al patrulea cel mai mare din ţară, a înregistrat anul trecut un trafic de 1,14 milioane de pasageri, cu 30% mai mult faţă de anul precedent. Astfel, faţă de 2015, aerogara şi-a crescut traficul de trei ori şi devine al patrulea aeroport din ţară, după Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, care depăşeşte pragul de un milion de pasageri.
 
„Este pentru prima dată în istoria sa când aeroportul din capitala Moldovei depăşeşte pragul de un milion de pasageri. Luna cea mai aglomerată din 2017 a fost august, atunci când peste 125.600 de persoane au ales serviciile aeroportului Iaşi, cu aproape 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016“, au declarat reprezentaţii aeroportului din Iaşi.
 
Anul trecut, de pe Aeroportul Iasi au fost deservite rute spre 24 de destinaţii, din care 19 sunt internaţionale. Cele mai populare destinaţii au fost Londra, Paris, München, Koln, Roma, Milano (Bergamo) şi Bologna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO