Albalact se apropie de ţinta de 100 mil. euro, după un plus de 10% al afacerilor în primul trimestru

12 mai 2014 Autor: Mădălina Panaete

Albalact, cea mai mare companie cu acţionariat majoritar românesc din industria lactatelor, a raportat pentru primele trei luni ale acestui an o creştere de 10% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, până la circa 113 milioane de lei (25 milioane de euro), conform celui mai recent raport al companiei.
 
Acest avans vine după ce anul trecut compania a raportat o majorare a rulajelor cu 23%, până la 423 milioane de lei (96 milioane de euro), şi păstrează producătorul în grafic pentru atingerea nivelului propus de peste 100 milioane de euro anul acesta.
 
Începutul de an a fost benefic şi pentru profitul companiei. În primul trimestru, Albalact a raportat un profit net de 11,5 milioane de lei, din care 7 milioane de lei reprezintă câştigurile din activităţi cu caracter excepţional, respectiv transferul activităţii de logistică de la Albalact la compania nou înfiinţată Albalact Logistics, conform informaţiilor furnizate de companie.
 
Acţionarii Albalact au aprobat în Adunarea Generală a Ac­ţionarilor din aprilie înce­perea nego­cierilor cu potenţiali in­vestitori pentru vânzarea parţială sau integrală a firmei de logistică, care a fost înfiinţată anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.05.2014

 
Cuvinte cheie:
albalact
, afaceri
, tinta
, lactate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide