Companii

Cum a ales grupul turc de servicii medicale Memorial Healthcare România pentru extindere? „Ne-am gândit la cinci pieţe externe printre care şi România bazându-ne pe economia sa dinamică, dar şi pe sistemul medical în proces de transformare“

Ugur Genç, CEO al Memorial Healthcare: Încă învăţăm dinamica pieţei, existând clar diferenţe între piaţa locală şi piaţa din Turcia, dar suntem optimişti în ceea ce priveşte viitorul.

Ugur Genç, CEO al Memorial Healthcare: Încă învăţăm dinamica pieţei, existând clar diferenţe între piaţa locală şi piaţa din Turcia, dar suntem optimişti în ceea ce priveşte viitorul.

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2023, 00:07 351

La finalul lui 2022 a fost anunţată tranzacţia prin care Memorial Healthcare a preluat Spitalul Monza din nordul Capitalei, prima extindere a grupului în afara Turciei.

România s-a aflat pe lista de ex­tindere a grupului turc Me­mo­rial Healthcare încă din 2021, alături de alte patru ţări, iar în 2022 a fost şi para­fată tranzacţia pe piaţa locală prin care un spital al italienilor de la Monza din nordul Bu­cureş­tiului a intrat sub umbrela Memorial.

„Din 2020 am decis să ne extindem în afara graniţelor Turciei, dar pandemia ne-a limitat pentru un an şi jumătate. În 2021, ne-am gândit la cinci pieţe externe printre care şi România, bazându-ne pe economia sa dinamică, dar şi pe sistemul medical în proces de transformare. Iniţial ne-am gândit să achiziţionăm un teren pentru a construi un spital de la zero, dar am realizat că va du­ra foarte mult procesul de dezvol­tare. Prin urmare, am achiziţionat spitalul Monza ale cărui dotări şi echipă medicală cores­pun­deau cu standardele noastre“, a spus Ugur Genç, CEO al Memorial Healthcare, prezent la conferinţa PwC privind piaţa de fuziuni şi achiziţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO