Companii

ANALIZĂ ZF. Ce s-a construit la sat cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro din AFIR? Şase sere, patru abatoare, trei silozuri şi o cramă

Autor: Florentina Niţu

02.08.2023, 18:00 2352

ZF a solicitat Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) o listă cu cele mai mari proiecte de investiţii din zona rurală din fiecare judeţ al ţării.

Companii mari precum Vel Pitar, Alka şi Croco, dar şi mici fermieri sau proaspăt antreprenori în agrobusiness au investit în fabrici, au făcut ferme ori le-au modernizat, au construit silozuri şi sere în urma unor proiecte în mediul rural ce au adunat finanţări europene de 107 milioane de euro, arată datele Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) furnizate la solicitarea Ziarului Financiar.

Suma reprezintă valoarea cumulată a fondurilor europene nerambursabile oferite pentru cele mai mari proiecte de investiţii din zona rurală din fiecare judeţ al ţării.

Constantin Vlad Enescu, care a depus un proiect printr-o PFA, Enescu Vlad Constantin PFA, şi a primit 1,8 milioane de euro, a spus că a accesat aceşti bani pentru o fermă de vaci şi o fabrică de lapte în localitatea Bran din Braşov. El a primit cea mai mare sumă din fonduri europene din judeţul respectiv. „A fost greu procesul de accesare a fondurilor europene, dar am reuşit să finalizăm. Din cauza creşterii costurilor materialelor, am avut cheltuieli neprevăzute, dar am mai luat nişte credite, ne-am descurcat“, spune Constantin Vlad Enescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO