Companii

Analiză ZF. Cum se resimte din plin inflaţia la consumator: O ciorbă de perişoare a ajuns să coste 25-30 de lei la restaurantele din Bucureşti, dublu faţă de acum doi ani, când pentru acelaşi preţ puteai mânca de fapt felul doi

Analiză ZF. Cum se resimte din plin inflaţia la...

Autor: Cristina Roşca

06.02.2024, 00:07 95

Ziarul Financiar a analizat preţurile din mai multe restaurante cunoscute şi totodată frecventate din Bucureşti, e vorba de localuri cu poziţionări total diferite - de la cantine pentru corporatişti la restaurante a la carte şi, mai mult, localuri emblematice pentru oraş şi pentru România  Preţul pentru o ciorbă de perişoare variază de la 16 la peste 30 de lei.

O ciorbă de perişoare a ajuns să coste până la 25-30 de lei în restaurantele din Bucureşti, dublu faţă de acum doi ani, când pentru acelaşi preţ puteai mânca de fapt felul doi, care acum are un preţ de 50-60 de lei sau chiar mai bine, arată o analiză a ZF.

Ziarul Financiar a analizat preţul unei ciorbe pentru că a vrut să vadă direct din teren cum se resimte inflaţia la consumator.

Deşi datele de la INS arată o temperare a inflaţiei la sub 7% în decembrie 2023 versus aceeaşi lună din anul anterior, ea rămâne mult peste nivelul optim de 2%. Totuşi, e departe de maximele de peste 16% de la final de 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO