Companii

Arctic, afaceri de 200 mil. euro din electrocasnice, majoritatea la export

 Arctic, afaceri de 200 mil. euro din electrocasnice, majoritatea la export

Autor: Cristina Roşca

23.03.2011, 15:57 90

Producătorul de electrocasniceArctic, unul dintre cei mai mariexportatori de bunuri de larg consumdin România, a realizat în 2010 afaceri de 200 milioane de euro, cu6% mai mult decât anul anterior.

Peste 80% din această cifră a fost realizată din vânzareaproduselor fabricate la Găeşti, în timp ce restul provinedin vânzarea electronicelor şi electrocasnicelor Arctic produse înalte fabrici ale grupului Arcelik.

Arctic a produs anul trecut peste 1,2 mil. defrigidere Arctic şi Beko, mai multe cu 15% decât în2009. Din totalul producţiei de la Găeşti 80% amers la export în ţări precum Turcia, Spania, Germania, Franţa,Anglia şi Polonia. Arctic merge la export doar cuprodusele Beko, în timp pe piaţa internă suntvândute ambele branduri.

În 2010, fabrica şi-a extins capacitatea deproducţie cu 17% faţă de anul anterior, până la 1,400,000de unităţi. Mizând pe dezvoltarea exporturilor, compania a investitla fabrica de la Găeşti 6,5 milioane de euro, direcţionate înprincipal în eficientizarea proceselor, noi tehnologii şi creştereacapacităţii de producţie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO