Călin Drăgan a ajuns director regional pentru cel mai puternic îmbuteliator din lume al Coca-Cola, fiind responsabil de 10 mld. $

5 mai 2017 Autor: Cristina Rosca

„Trebuia să aleg între a fi agent de vânzări şi domn la facultate“, spunea el anterior despre decizia de a veni în Coca-Cola, unde şi-a construit întreaga carieră.

Executivul român Călin Drăgan este, începând cu această lună, region director ASEAN şi Orientul Mijlociu pentru Bottling Investment Group (BIG), cel mai mare îmbuteliator al gigantului american Coca-Cola, responsabil pentru un sfert din volumele vândute în întreaga lume.

Îmbuteliatorul este deţinut de gigantul american şi administrează operaţiunile de pe 19 pieţe. În 2016, Cola-Company a vândut la nivel mondial 165 de miliarde de litri de băuturi şi avea afaceri de aproape 42 de miliarde de dolari. Astfel, businessul peste care Călin Drăgan este director regional poate fi estimat la 10 mld. dolari.

El se va muta în Singapore, după ce ultimii ani şi i-a petrecut la Tokyo, unde a ocupat mai multe poziţii în cadrul sistemului aceluiaşi gigant. Ultima funcţie ocupată a fost aceea de representative director, preşedinte şi CEO pentru Coca-Cola East Japan, al patrulea cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din lume, o companie cu afaceri de 5,5 mld. dolari anual şi circa 7.000 de salariaţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Călin Drăgan
, Coca-Cola
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide