Companii

Capitala are 18.000 de locuri de cazare în 114 hoteluri. Doar 11 unităţi sunt de cinci stele

Capitala are 18.000 de locuri de cazare în 114 hoteluri....

Autor: Mirabela Tiron

24.11.2016, 00:07 1153

Capitala, polul turismului de business din ţară, are 18.564 de locuri de cazare în 114 hoteluri, adică aproape 10% din capacitatea totală de cazare a ţării în hoteluri, potri­vit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Deşi numărul de hote­luri din Capitală s-a dublat anul trecut fa­ţă de anul 2005, când func­ţionau 54 de hote­luri, cu o capacitate de ca­zare de 9.200 de lo­curi, piaţa hotelieră din Bucureşti mai are ne­voie de noi investiţii.

„Mai este loc de dezvoltare de noi ho­te­luri în Bucureşti, sunt încă zone neacoperite, pre­cum partea de nord, Pipera, unde s-a dez­vol­tat un pol de busi­ness, dar care nu este sus­ţinut şi de facilităţi de cazare. Dacă s-ar dezvolta acolo un hotel ar fi foarte bine“, este de părere Lucian Mari­nescu, consultant hotelier în cadrul companiei Trend Hospitality.

Capitala nu a reuşit însă să atragă până acum branduri de lux precum Ritz Carlton, brand al lanţului hotelier Marriott, sau Four Seasons, prezente în Budapesta sau Varşovia, hoteluri unde o noapte de cazare începe de la 1.200 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO