Companii

CE Oltenia estimează afaceri de peste 400 mil. euro în doar şapte luni

CE Oltenia estimează afaceri de peste 400 mil. euro în...

Autor: Roxana Petrescu

21.11.2012, 00:07 715

Complexul Energetic (CE) Oltenia, o companie înfiinţată la finele lunii mai prin fuziunea marilor termocentrale din bazinul Olteniei cu minele de lignit, estimează pentru finalul acestui an afaceri de peste 2 miliarde de lei (440 milioane de euro). Astfel, producătorul de energie urcă în topul celor mai mari companii locale după numai şapte luni de funcţionare.

„Pentru finalul acestui an se estimează o cifră de afaceri de peste 2 miliarde lei (circa 440 mil. euro) şi un profit brut de peste 200 de milioane de lei (44 mil. euro)“, spune Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia.

Această structură a fost înfiinţată prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Rovinari şi Craiova cu minele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Formarea CE Oltenia este practic ce a mai rămas din toate planurile făcute pentru reorganizarea sistemului energetic local, planuri care aveau în centru formarea unui mix energetic după modelul CEZ şi renunţarea la modul actual de funcţionare a sistemului împărţit pe resurse.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO