Companii

Ce planuri are nou proprietar pentru Snack Attack

Ce planuri are nou proprietar pentru Snack Attack?

Autor: Cristina Roşca

17.02.2013, 14:51 1298

Lanţul de restaurante Snack Attack, aflat de la finalul anului trecut în portofoliul fondului de investiţii Global Eye Investment, a redeschis opt dintre unităţile vechi şi se află în prezent în căutare de noi spaţii pentru a deschide de la zero 2-4 restaurante pe an. Planurile companiei vizează un total de 20 de restaurante în Bucureşti şi alte unităţi în ţară în sistem de franciză.

"Vrem să deschidem între două şi patru locaţii pe an. Investiţia de la zero într-un restaurant ajunge la 50.000 de euro. Continuăm însă să investim şi în unităţile deja deschise pe care vrem să le dotăm cu storcătoare de fructe şi cuptoare astfel încât să putem pregăti pe loc produse de patiserie, cum este cazul croissantelor".

În prezent compania are deschise restaurante în City Gate, zona Izvor, două pe Calea Victoriei, unul pe Dorobanţi, două în Pipera şi unul în Victoria Park. Cel mai bun din punct de vedere al vânzărilor este cel din Dorobanţi, potrivit lui Bakopanos. "Focusul rămâne pe Bucureşti, însă după ce ne stabilizăm poziţia aici ne vom extinde şi în provincie. Deja avem cereri de franciză". În provincie compania va merge pe franciză pentru că spune el în industria de restaurante trebuie să fi implicat îndeaproape ca să poţi să administrezi businessul.

Executivul recunoaşte de asemenea că piaţa din Bucureşti este puternic concurenţială în contextul în care nu vând sandwichuri doar localurile specializate ci şi chioşcurile de la parterul blocurilor. "Dacă oamenii vor ceva rapid nu vor să meargă mult. Vin la noi dacă suntem aproape sau dacă vor să stea la masă mai mult timp".

Planurile Global Eye pentru Snack Attack vizează de asemenea expansiunea cu pop-up cornere (zone mici de vânzare) în clădiri de birouri unde nu există spaţii pentru restaurante propriu zise, în centre de fitness şi malluri.

"Nu vrem să deschidem restaurante propriu-zise în malluri. Căutăm spaţii stradale în zone cu trafic mare şi clădiri de birouri", spune George Bakopanos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO