Companii

Cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa serviciilor medicale din provincie au devenit ţinta principală a „greilor“ din Capitală

Cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa serviciilor...

Autor: Mirabela Tiron

23.10.2017, 19:10 530

♦Vânzările cumulate ale primilor 20 de operatori medicali privaţi din afara Capitalei sunt de 510 mil. lei, nivel comparabil cu al grupului MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private ♦MedLife a anunţat săptămâna trecută că a preluat clinicile şi spitalul Polisano, locul doi între afacerile din provincie♦Prin preluarea Polisano de MedLife, patru din cele mai mari 20 de clinici din provincie au trecut în mâinile unui operator privat din Capitală.

Cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa serviciilor medicale private ce activează în pro­vin­cie au raportat anul tre­cut afaceri totale de 511 mil. lei, un profit net de 47,7 mil. lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Co­mer­ţului. Aceste com­pa­nii aveau anul trecut 3.000 de angajaţi, arată aceeaşi sursă. Singurul jucător pe pierdere între cei 20 a fost în 2016 Clinica Polisano.

Companiile de top din provincie, businessuri dezvoltate de medici în special, au fost şi sunt în continuare ţinte de achiziţii pentru reţelele MedLife, Regina Maria sau Medicover, cei mai mari jucători din piaţă. Negocierile purtate de MedLife, liderul pieţei, pentru preluarea spitalului şi a reţelei de clinici Polisano din Sibiu, al doilea mare jucător din provincie, arată interesul “greilor” pentru businessurile de top din afara Capitalei, ce le pot asigura consolidarea poziţiei şi în provincie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO