Companii

Centrul de inginerie al Renault şi-a schimbat şeful

Centrul de inginerie al Renault şi-a schimbat şeful

Autor: Bogdan Alecu

07.04.2015, 00:03 236

Grupul Renault l-a numit la conducerea centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR) pe Pascal Candau, 53 de ani, începând cu luna aprilie a acestui an, potrivit oficialilor companiei. Românul Sorin Buşe, care a condus RTR din octom­brie 2010, va prelua o altă funcţie în cadrul Renault, însă repre­zentanţii companiei nu au precizat care va fi noua poziţie.

„De la plecarea mea din România acum doi ani, am rămas conectat la activitatea RTR prin funcţia de inginer-şef pe gama Entry“, a spus Pascal Candau.

RTR este responsabil de gama entry a grupului Renault, care include toate automobilele realizate pe platforma Logan, atât sub marca Dacia, cât şi Renault. În total, gama entry reprezintă aproximativ un milion din cele 2,5 milioane de automobile asamblate la nivel mondial de Grupul Renault. Mai mult, RTR s-a ocupat şi de proiecte ale Alianţei Renault Nissan, cum ar fi partea de inginerie a modelului Nissan Terrano, ce reprezintă SUV-ul Duster, dar cu design specific Nissan sau modelul Nissan Almera, care este un Logan cu design exterior specific Nissan şi produs de Lada la uzina AvtoVaz din Rusia.

Pascal Candau a venit în 2012 în Ro­mânia ca director adjunct al RTR. Din 2013 este inginer-şef pentru segmentul Entry la Technocentre, în Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO