Companii

Claudiu Corcodel, partener, ACP Group: Avem în plan patru-cinci tranzacţii în România în 2023. Suntem avansaţi cu acorduri în servicii medicale, retail şi agrobusiness

Claudiu Corcodel, partener, ACP Group:
Nu avem limită pentru alocări către România, cu cât mai multe companii cât mai mari, cu atât mai bine. Pentru fondul cinci speranţa mea este să reuşim să investim 30% din sumă sau mimimum 100 mil. euro.

Claudiu Corcodel, partener, ACP Group: Nu avem limită pentru alocări către România, cu cât mai multe companii cât mai mari, cu atât mai bine. Pentru fondul cinci speranţa mea este să reuşim să investim 30% din sumă sau mimimum 100 mil. euro.

Autor: Cristina Roşca

02.08.2023, 17:40 202

♦ ACP Group a ridicat cel de-al cincilea fond la finalul anului trecut, strângând deja peste 300 mil. euro dintr-o ţintă de 350 mil. euro ♦ Aproximativ o treime din această sumă ar putea merge către investiţii în companii din România.

Fondul de investiţii ACP Group vrea să facă patru-cinci tranzac­ţii în acest an în România, fiind în discuţii avansate pentru a­cor­­duri în domenii precum servicii medicale, retail şi agrobusiness.

„Avem în plan cel puţin două tranzacţii în România în 2023, deşi mai degrabă vor­bim de patru sau cinci acorduri. Din pă­cate, ne-am retras din tranzacţia de preluare a Telekom, dar avem discuţii avansate în servicii medicale, retail şi agrobusiness. Mai mult, ne mai uităm la alte patru procese în România, însă acestea sunt într-o fază incipientă“, spune Claudiu Corcodel, par­tener al ACP Group şi cel care conduce ope­raţiunile fondului pe plan local.

ZF a scris în premieră în primăvara lui 2023 că ACP s-a aflat în discuţii pentru achi­ziţia Telekom România Mobile. Fon­dul s-a retras între timp din acordul cu Deutsche Telekom, acţionarul final al structurii care deţine Telekom România.

Astăzi, pe plan local, ACP are în portofoliu Petstar, companie activă în zona eco­nomiei circu­la­re, Spear­head, cu acti­vităţi în agricultură şi Euroins, asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO