Companii

Cristi Borcea face 20 de milioane de euro din transportul de carburanţi

Cristi Borcea face 20 de milioane de euro din transportul de carburanţi
26.07.2010, 23:35 1151

Cristi Borcea (desen), unul dintre acţionarii clubului de fotbalDinamo, cunoscut şi pentru afacerile pe care le-a derulat îndomeniul petrolier (grupul Crimbo), a bifat anul trecut afaceri de20,3 milioane de euro, cu 13% mai mult comparativ cu anul 2008, îndreptul companiei Transpeco Logistics&Distribution, un businessspecializat în transportul produselor petroliere. CompaniaTranspeco Logistics&Distribution în care Borcea deţine 50% dinacţiuni a lucrat anul trecut cu o marjă de profit brut de aproape50%, deşi condiţiile de piaţă au fost potrivnice comerţului cubenzină şi motorină, vânzările de carburanţi scăzând cu circa6%.
"Transpeco Logistics & Distribution execută prestaţii despecialitate în întreaga ţară pentru marile societăţi româneşti deproducţie şi comerciale în domeniul petrolier care sunt Petrom, OMVşi Rompetrol", spun reprezentanţii TranspecoLogistics&Distribution pe site-ul companiei.
Nici reprezentanţii Transpeco, firmă desprinsă din Petrom în 2007,nici Cristi Borcea nu au putut fi contactaţi pentru detalii până laînchiderea ediţiei.
Borcea a mai pus pe picioare distribuitorul de gaz petrolierlichefiat Crimbo Gas, o afacere care a fost vândută în două etape.Partea de autogaz a intrat în portofoliul Rompetrol Gas, divizia deGPL a grupului petrolier Rompetrol, în timp ce partea de butelii afost vândută către olandezii de la SHV, un alt grup de profil înurmă cu doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO