Companii

Dumitru Nancu, FNGCIMM: Opt din zece firme care au accesat IMM Invest au raportat o creştere a numărului de angajaţi. Încercăm să introducem noi facilităţi pentru IMM-urile locale

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM: România are în acest moment nevoie de astfel de instrumente financiare, trebuie combinată partea de ajutor de stat cu garanţia statului, iar restul să vină de la bănci.

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM: România are în acest moment nevoie de astfel de instrumente financiare, trebuie combinată partea de ajutor de stat cu garanţia statului, iar restul să vină de la bănci.

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristina Bellu

28.09.2023, 11:00 5582

♦ Până în prezent, 76.600 de IMM-uri au beneficiat de fonduri prin IMM Invest, FNGCIMM garantând în total aproape 47 de miliarde lei.

Programul IMM Invest, lansat în 2020, în contextul pandemiei, a consolidat activita­tea firmelor aplicante, astfel că dacă la de­ma­rarea sa una din şapte IMM-uri din România era bancabilă, la finalul anului trecut una din două a atins acest statut, spune Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Proporţia dintre capitalul de investiţii şi capitalul de lucru este însă, din păcate, de 15% la 85%, adică 85% dintre întreprinză­tori au lup­tat în această perioadă pentru a-şi păstra angajaţii, pentru a-şi creşte afacerile şi pentru a rămâne pe piaţă. Opt din zece firme care au accesat IMM Invest au raportat o creştere a nu­mărului de angajaţi. Firmele care au bene­ficiat de garanţii prin IMM Invest în 2020 au raportat o creştere medie a veniturilor cu 9%, iar în 2021 am avut creşteri cu 24%, în con­diţii­le în care nivelul naţional a fost de 20%“, a spus Dumitru Nancu la videoconferinţa Eco­nomia verde „Going green: IMM-urile - în cursa către sustenabilitate“, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Până în prezent, 76.600 de IMM-uri au beneficiat de fonduri prin IMM Invest, FNGCIMM garantând în total aproape 47 de miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO