Companii

După ce au adus rachetele, acum vin şi cu banii. Un conglomerat industrial american de 15 mld. dolari preia producătorul de vopsele Deutek

După ce au adus rachetele, acum vin şi cu banii. Un...

Autor: Cristina Roşca

02.11.2016, 00:08 7526

Intrarea PPG în România este cea mai importantă mutare a unui investitor strategic american după venirea Ford la Craiova în 2008.

Grupul american PPG, un gigant cu afa­ceri de 15 mld. dolari anul trecut, îşi face intra­rea pe piaţa locală prin preluarea Deutek, unul din­tre cei mai mari producători locali de vop­sele.

PPG este un conglomerat industrial cu afaceri atât în domeniul vopse­lelor, cât şi în sec­torul chimic sau al producţiei de sticlă. După ci­fra de afaceri, grupul este in­clus în topul Fortune 500 care adu­nă cei mai mari 500 de jucători din economia ame­ricană.

Ziarul Financiar a scris încă din luna iulie despre vânzarea Deutek de către fondul de investiţii Axxess Capital, condus de românul Horia Manda. Aceasta este cea de-a treia vân­zare a fondului de la înce­pu­tul anului, în cotextul în care Axxess a făcut exit din alte două businessuri, res­pec­tiv re­tai­lerul de ju­că­rii Noriel şi firma de închi­rieri de echipa­mente Industrial Access.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO