Companii

Elcond Zalau creste pe baza unor informatii confidentiale

04.09.2000, 00:00 102



Allied Deals Elcond Zalau a inregistrat in aceasta vara unele din cele mai spectaculoase cresteri la bursa, pretul actiunilor urcand cu 349%, de la 232 lei de lei (9 iunie), la 810 de lei (vineri), evolutia avand la baza nu atat imbunatatirea situatiei financiare a companiei, ci informatii din interior privind intentia lansarii unei oferte publice de cumparare.

Oficialii Allied Deals, companie care detine pachetul majoritar de actiuni ale producatorului de cabluri electrice Elcond Zalau s-au aratat ingrijorati, la sfarsitul saptamanii trecute, de tendinta de crestere a titlurilor societatii Elcond, insa brokerii spun ca este normala o asemenea evolutie

Oficialii Allied Deals spun ca aprecierea este pur speculativa si nu are la baza informatii reale despre situatia economica si financiara a societatii, insa brokerii apreciaza ca "motivul real al acestei cresteri este o oferta publica de cumparare." Surse neoficiale au indicat ca a fost avizata o oferta de cumparare, care ar urma sa inceapa in aceasta saptamana.

Cresterea actiunilor "a nemultumit" conducerea de la Londra a grupului Allied, care a considerat ca acest fenomen le strica imaginea, a spus Ioana Bujor, vicepresedinte pentru Relatii Internationale al Allied Deals.

In 1999, Elcond a inregistrat pierderi de 2,4 mil. $, iar in 2000, pana in luna iulie s-au inregistrat pierderi de 200.000 $, cu un record de aproape doua mld. lei in luna iulie a acestui an. Vineri au fost tranzactionate 99.025 actiuni, la preturi cuprinse intre 760 de lei si 810 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO