Companii

Enel: Va fi un nou an complicat pentru producătorii de energie

Luca D’Agnese, CEO al Enel România: Preţurile nu vor creşte, va fi un an bun pentru consumatori. Foto Mihai Dăscălescu

Luca D’Agnese, CEO al Enel România: Preţurile nu vor creşte, va fi un an bun pentru consumatori. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Roxana Petrescu

21.01.2014, 21:06 819

Producătorii de energie au avut de suferit anul trecut din cauza preţurilor mici, dar distribuitorii au performat în 2013, aşa că la final au avut de câştigat companiile energetice integrate, spune Luca D’Agnese, CEO al Enel România.

Din nefericire, în timp ce mai toate ţările europene şi-au construit jucători integraţi, majoritatea controlaţi de stat, cum este şi cazul Enel în Italia, Ro­mânia a pus termocentralele să concureze cu hidrocentralele, a vândut distribuţiile, iar acum listează individual producătorii de stat, anulând prac­tic orice şansă de a mai avea companii integrate. 

„Previziunile pentru 2014 sunt în mare parte legate de evoluţia pieţei din 2013. Dacă nu va fi o secetă foarte mare, care ar putea modifica preţurile, cererea şi oferta vor rămâne în linii mari la fel. Astfel, mă aştept să fie din nou un an complicat pentru producători pentru că preţurile nu vor creşte, dar unul bun pentru consumatori, pe cealaltă parte“, a mai spus şeful Enel Ro­mânia, companie cu un business de aproape un miliard de euro.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO