Energie

Cum a reuşit o companie românească, Adrem Invest, să vândă chinezilor de 30 de milioane de euro: Trebuie să le dăm tehnologie, nu materii prime

Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest:
Am venit cu ideea să dezvoltăm teh­no­logii împreună cu ei, având în vedere că piaţa industrială chineză este uriaşă. Ideea mea de bază este să încercăm să mai echilibrăm balanţa asta comercială net defavorabilă României, de 1,7 mi­liar­de de euro.
Firma noastră a reuşit să ex­porte în China tehnologie de 30 milioane de eu­ro.

Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest: Am venit cu ideea să dezvoltăm teh­no­logii împreună cu ei, având în vedere că piaţa industrială chineză este uriaşă. Ideea mea de bază este să încercăm să mai echilibrăm balanţa asta comercială net defavorabilă României, de 1,7 mi­liar­de de euro. Firma noastră a reuşit să ex­porte în China tehnologie de 30 milioane de eu­ro.

Autor: Radu Bostan

22.11.2013, 00:05 640
Replica României la desantul chine­zesc de săptămâna viitoare, când Bucu­reştiul va primi vizita premierului Chinei, Li Keqiang, şi a peste 200 de şefi de com­panii chinezeşti, ar trebui să fie o dez­vol­tare a exporturilor româneşti de pro­duse de înaltă tehnologie şi software, pentru care există interes pe piaţa chineză, spune Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest, companie cu afaceri de 50 de milioane de euro care a semnat contracte de 30 de mi­lioa­ne de euro în China pentru a-şi vinde o soluţie proprie pentru industria metalurgică.
 
„În contextul acestui forum (Sum­mitul de Cooperare China - Europa Cen­tra­lă şi de Est care are loc la Bu­cu­reşti pe 26-29 noiembrie – n.n.) ar pre­zenta interes per­spectiva inversă, a ex­por­tului ro­mâ­nesc către China. Să arătăm că este şi altă cale, nu numai să vindem re­sur­se mi­ne­rale, ci să trimitem mai multă teh­no­logie, lucruri cu valoare adăugată, IT, softuri care ajută la eficienţa ener­ge­tică. Avem o grămadă de lucruri de care chinezii sunt interesaţi. Noi am reuşit să ex­portăm tehnologie de 30 milioane de eu­ro“, a declarat pentru ZF Adrian Bodea, preşedintele şi fondatorul Adrem Invest.
 
Firma bucureşteană a realizat în China cinci instalaţii la cheie pentru a im­plementa o tehnologie dezvoltată de Bodea care vizează rafinarea oţelului lichid în vid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO