Energie

Energia, cel mai expus domeniu în calea atacurilor cibernetice pe fondul automatizării accelerate

Energia, cel mai expus domeniu în calea atacurilor...

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2018, 00:05 249

Companiile din domeniul ener getic sunt ţinta celor mai multe atacuri cibernetice, investiţiile majore pe care acestea le fac în automatizare repre zentând un veritabil „călcâi al lui Ahile“ în faţa hackerilor. Concluzia este inclusă într-o cercetare făcută de Kaspersky Lab, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de securitate la nivel global, deţinut de omul de afaceri rus Eugene Kaspersky.

„38,7% din toate sistemele in dus triale de control (ICS) din or ga ni zaţiile din domeniul energiei, protejate de so luţiile Kaspersky Lab au fost atacate de malware cel puţin o dată în ultimele şase luni din 2017, urmate în deaproape de 35,3% dintre re ţelele de in gi nerie şi in te gratorii de siste me indus triale de con trol. Alte do me nii s-au con frun tat, în me die, cu ata curi asu pra a 26-30% din com pu te­rele ICS. Marea ma jo ritate a atacurilor detectate au fost lovi turi accidentale“, spun repre zentanţii Kaspersky Lab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO