Energie

Grupul de companii Electroprecizia Săcele mizează pe afaceri cumulate de 177 de milioane de lei, plus 14%

Grupul de companii Electroprecizia Săcele mizează pe...

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2017, 00:05 574
Grupul de companii Electroprecizia, cu afaceri în producţia de motoare, transformatoare electrice, echipamente elec­tronice auto şi transportul de măr­furi, estimează pentru acest an o cifră de afaceri cumulată de 177,8 mil. lei (39,5 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul trecut, conform cal­culelor ZF pe baza da­telor transmise de companie.
 
Holdingul Elec­tro­precizia a avut anul trecut venituri cu­mulate de peste 156 mil. lei (34,7 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de anul anterior, iar profitul net înregistrat în 2016 la nivel de grup a fost de 6,4 mil. lei (circa 1,4 mil. euro). Anul trecut, vânzările la export ale Electro­precizia Holding au ajuns la 17,2 mil. euro, fiind direcţionate cu precă­dere către piaţa Uniunii Europene.
 
„Eforturile de eficientizare şi optimizare a portofoliului de business vor continua şi în anul 2017. Dat fiind faptul că operăm cu portofoliu de bu­sinessuri capital intensive, preocuparea noastră va viza randamentul capitalului investit şi nu creşterea cu orice cost a cifrei de afaceri“, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Secelean, preşe­dintele consiliului de administraţie şi director general al Electroprecizia.
 
Administratorii producătorului de motoare electrice Electroprecizia Săcele au aprobat la înce­putul anului trecut nu­mirea în funcţia de director general al com­paniei a lui Adrian Sece­lean, principalul acţio­nar, în locul britanicului Harasgama Prithiviraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO