Companii

Fabrica de amidon din Medgidia, dezvoltată de turcii de la Tosmur Grup, va demara o nouă investiţie de 75 mil. euro, ce include şi ajutor de stat, pentru a dubla capacitatea de producţie: „Lucrăm la capacitate maximă, iar acum vindem în 75 de ţări“

Fabrica de amidon din Medgidia, dezvoltată de turcii de...

Autor: Mirabela Tiron

18.01.2024, 18:40 180

♦ Anul trecut afacerile fabricii s-au ridicat la 98 mil. euro, faţă de 65 mil. euro anul anterior. Procesăm 400 de tone de porumb pe zi şi producem amidon natural, maltodextrină, tărâţe, germeni.

Fabrica de amidon din Medgidia, inaugurată în 2022 de turcii de la Tosmur Grup, a ajuns la afaceri de 98 de milioane de euro anul trecut, iar pentru acest an estimează afaceri mai mari cu 10%, potrivit oficialilor companiei.

„În acest an vom demara construcţia pentru extinderea fabricii în vederea dublării capacităţii de producţie, o in­vestiţie totală estimată la 75 mil. euro, din care 28 mil. euro ajutor de stat. Am luat toate autorizaţiile şi vom construi o clădire nouă, noi silozuri, aducem linii noi de producţie. În doi ani vrem să îi dăm drumul“, a declarat pentru ZF Arslan Ozgun, directorul general al companiei Omnia Europe, care deţine fabrica din Medgidia.

De altfel, compania a fost principalul exportator din domeniul pro­duselor industriei mo­răritului, malţ, ami­don în 2022, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Intrarea Omnia Europe  în producţie s-a văzut  în exporturi, astfel că în domeniul de produse ale industriei morăritului, malţ, amidon expor­turile au ajuns în 2022 la 95 de milioa­ne de euro, adică de trei ori şi jumătate faţă de anul precedent, conform calcu­lelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO