Companii

Finlandezii de la Nokian Tyres au adus primii bani pentru fabrica de la Oradea, care va produce 6 milioane de anvelope pe an. „Facem o investiţie de peste 650 mil. euro la Oradea, iar aceste fonduri sunt legate de această investiţie.“

Primele anvelope Nokain Tyres se estimează că vor fi produse la începutul lui 2025.

Primele anvelope Nokain Tyres se estimează că vor fi produse la începutul lui 2025.

Autor: Alexandra Matei

14.09.2023, 19:00 1763

Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe piaţa anve­lopelor, a realizat o majorare de capital de 82 milioane de lei în luna iulie a acestui an, sumă adusă la capitalul firmei Nokian Tyres Europe Operations SRL, arată datele de la Re­gistrul Comerţului care menţionează că aportul grupului din Finlanda este a patra cea mai mare majorare de capital realizată de un investitor străin în luna iulie.

Astfel, producătorul fin­landez de anvelope aduce primii bani pentru proiectul de la Oradea, o fabrică ce va pro­duce anual 6 milioane de anvelope, pentru care au început lucrările în primăvara acestui an. „Facem o investiţie de peste 650 mil. euro la Oradea, iar aceste fonduri sunt legate de această investiţie“, au precizat reprezentanţii Nokian Tyres.

Decizia companiei de a construi unitatea de producţie la Oradea a venit după o analiză a peste 40 de locuri din Europa. Primele anvelope se estimează că vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024, iar producţia de anvelope comerciale este programată să înceapă în 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO