Companii

Gazul metan a trecut Geromed pe pierdere

03.07.2006, 14:36 69

Producatorul de sticla Geromed Medias a inregistrat anul trecut pierderi de circa 270.000 de euro, dupa mai mult de sapte ani consecutivi in care a realizat profit, potrivit rezultatelor publicate in Monitorul Oficial. In plus, compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 8,4 milioane de euro, in scadere cu circa 65% fata de anul precedent.
Compania Geromed a fost nevoita anul trecut sa inchida cuptorul, din cauza cresterii pretului la gaz metan. Ca urmare a acestei decizii, compania a inceput in luna iunie 2005 sa produca placi de sticla similare faianta si gresie.
Industria sticlei a fost afectata puternic de pretul ridicat al gazelor naturale si de aprecierea monedei nationale, sase fabrici producatoare de sticla fiind nevoite sa-si inchida activitatea.
In ciuda colapsului din industria sticlei, mai multi investitori straini, printre care Saint-Gobain (Franta) sau Yioula Glassworks (Grecia), au decis sa investeasca pe piata locala. Saint-Gobain a inceput o investitie greenfield de 100 mil. euro la Calarasi, in timp ce grecii de la Yioula au anuntat investitii de 50 mil. euro in fabrica Stirom din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO