Companii

Goldplast Bistriţa a făcut 4 mil. euro din ambalaje de plastic

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2011, 23:10 191

Producătorul de ambalaje din polietilenă Goldplast din Bistriţa,controlat de Ioan Stejerean, a realizat anul trecut o cifră deafaceri de peste 4 mil. euro, în creştere cu aproximativ 66% faţăde anul precedent, ca urmare a creşterii numărului decomenzi.

Pentru anul în curs, Goldplast şi-a bugetat o creştere a vânzărilorcu 8% faţă de anul 2010. Compania bistriţeană produce ambalajeflexibile din polietilenă utilizate în industria alimentară, depanificaţie şi patiserie, industria materialelor de construcţii,farmaceutică şi de confecţii, în publicitate şi marketing.

"În această periodă de criză am reuşit să menţinem cota de piaţă la12%, realizând totodată o cifră de afaceri de peste 4 mil. euro. Nebazăm în continuare pe creşterea volumului de comenzi din parteaprincipalilor noştri clienţi", a declarat Ioan Stejerean, directorgeneral şi acţionar principal în cadrul companiei Goldplast.Printre clienţii tradiţionali ai Goldplast se numără marile lanţuride retail (Carrefour, Auchan), dar şi diverşi producători autohtoni(printre care Jolidon sau Leonardo). Partenerii de afaceri aicompaniei pe piaţa externă provin din diverse ţări membre aleUniunii Europene, capacitatea de producţie a fabricii din Bistriţafiind de 2.000 de tone de ambalaje din polietilenă pe an.

"Diversificarea reglementărilor cu privire la obligativitateaambalării produselor şi necesitatea individualizării şi promovăriibrandurilor prin intermediul ambalajelor au generat în ultimaperioadă un volum extrem de important de noi comenzi." În vedereacreşterii producţiei de ambalaje din material plastic, acţionarulGoldplast intenţionează să investească anual 500.000 de euro întehnologie. În acest sens compania a depus un prim proiect pentruaccesarea de fonduri europene. Piaţa locală a ambalajelor dinplastic este estimată la câteva zeci de milioane de euro anual,companiile Greiner şi Amplast fiind printre cei mai mari jucătoridin această industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO