Companii

Grupul italian care are brandul BIT şi licenţa US Polo Assn face 10 mil. euro în producţie în România

Grupul italian care are brandul BIT şi licenţa US Polo...

Autor: Cristina Roşca

16.08.2018, 00:08 1120
Grupul italian Bonis, fondat în 1970 ca producător şi dis­tribuitor de încălţăminte pentru iarnă, controlează două fabrici de pantofi din România, cu o producţie de 650.000 de perechi, o parte sub brandul BIT, iar o alta sub marcă privată.

Grupul italian Bonis Spa a intrat în 2016 pentru prima dată în topul exportatorilor, pe poziţia 390. Anul trecut a urcat pe 369. Italienii deţin printre altele licenţa pentru brandul de modă US Polo Assn (brandul oficial al Asociaţiei americane de Polo). O parte din businessul grupului italian se ocupă de producţia de mărci private pentru retaileri de echipamente sportive.

„Grupul Bonis deţine două companii în România, Bontimes din Timişoara şi CD Bons din Cluj-Napoca.” Bontimes produce 300.000 de perechi de pantofi pe an. Circa o treime din producţie (35%) merge către grupul Bonis, iar restul către peste 400 de clienţi din România, Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovenia, Ucraina şi Rusia, conform datelor grupului.

Bontimes din Timişoara are afaceri de 25 mil. lei şi aproape 200 de salariaţi în 2017, ultimul an pentru care există date publice, iar CD Bons în Cluj-Napoca are afaceri de 19 mil. lei anul trecut, mai mari cu o treime faţă de 2016. 

Numărul de salariaţi nu este disponibil pe 2017, însă era de 230 de oameni în anul anterior.

Zece giganţi, unele dintre cele mai mari nume din moda mondială, deţin în România facilităţi proprii de producţie cu aproape 6.000 de salariaţi anul trecut şi afaceri ce se apropie de 1,4 mld. lei.  Genţile Louis Vuitton, tricourile USSN Polo Ralph Lauren, costumele de baie Calzedonia şi gecile Moncler poartă pe etichetă ştampila „made in Romania“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO