Companii

Grupul LVMH vinde Donna Karan International cu 650 de milioane de dolari

Grupul LVMH vinde Donna Karan International cu 650 de...

Autor: Dorin Oancea

25.07.2016, 15:26 520

LVMH administrează unele dintre cele mai mari branduri de lux şi este controlat de Bernard Arnault, cel mai bogat francez. Tranzacţia demonstrează, arată Bloomberg, o anume inabilitate de grupului de a genera profit pentru marca apreciată de Hillary Clinton şi Michelle Obama. Co-fondatoarea Donna Karan a transformat, în ultimele două decenii ale secolului trecut, garderoba femeilor din lumea afacerilor, cu ajutorul filozofiei celor şapte piese de îmbrăcăminte care puteau fi combinate în orice fel.
LVMH a decis să renunţe la marca Donna Karan după câteva luni de preformanţe dezamăgitoare, după plecarea din companie a fondatoarei şi venirea designerilor Maxwell Osborne şi Dao-Yi Chow.
Donna Karan a fondat compania în 1984, şi a plecat anul trecut pentru a se dedica altor proiecte, precum Urban Zen. G-III produce haine de damă, costume şi haine sport sub mărci ca Vince Camuto sau Calvin Klein. Bernard Arnault a repetat de mai multe ori că nu există mărci slabe, ci doar manageri slabi. Pe de altă parte, în ultimii ani, grupul LVMH a renunţat la mărci precum ceasurile Ebel sau brandul de modă Christian Lacroix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO