Companii

Hilton va aduce un expat sa conduca hotelul Doubletree din Oradea

Hilton va aduce un expat sa conduca hotelul Doubletree din Oradea

Hotelul Athénée Palace Hilton de cinci stele din Bucuresti, detinut de omul de afaceri George Copos, este prima unitate afiliata de Hilton pe piata locala

09.11.2009, 23:17 726

"Deocamdata nu a fost desemnata o persoana anume, dar dupa toateprobabilitatile in prima faza acesta va fi condus de un manager dinstrainatate", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Ionescu,consultant in cadrul Fivestar Hospitality.

Hilton, care este prezent in Romania prin hotelul de cinci stelecontrolat de George Copos in centrul Capitalei si unitatea dinSibiu, detinuta de Nicolae Minea, afiliaza astfel a treia unitatela Oradea.

Hotelul administrat de compania Calipso Oradea va opera subbrandul DoubleTree by Hilton, folosit de hoteluri clasate atat lapatru, cat si la cinci stele.

"Daca nu m-as fi ocupat de sase ani de operatiunile Hilton dinRomania, nu as fi aflat de acest oras minunat", a spus DidierMartin, vicepresedintele operatiunilor internationale ale Hiltondin Austria si estul Europei.

Investitia in hotel va fi de 15 milioane de euro, dintre care 10milioane de euro provin de la actionari, iar restul vor fi creditebancare si surse proprii ale dezvoltatorului, potrivitMediafax.

Didier Martin spune ca grupul hotelier Hilton va incheia peprofit anul acesta operatiunile din Romania desfasurate prinunitatea din Bucuresti.

"Hilton Bucuresti a inregistrat anul acesta un grad de ocuparede 65%, in scadere cu 3% fata de anul trecut, dar in mod cert estepe profit si cu o majorare a cotei de piata", a declarat Martin,prezent ieri la Oradea.

Prezent la eveniment, Ioan Cuzman, directorul general al SIFBanat-Crisana, proprietarul viitoarei unitati hoteliere, a spus caunitatea de la Oradea a fost aleasa datorita apropierii de zonaturistica a Muntilor Apuseni si de traseul viitoarei autostraziconstruite de Bechtel. "Hilton este un brand important care varidica valoarea orasului Oradea", a spus Cuzman. Firma CalipsoOradea, care are sase unitati de alimentatie publica, a incheiatanul trecut cu o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro, potrivitdatelor de pe mfinante.ro.

Hilton a semnat si pentru al treilea brand

Lantul Hilton a semnat recent pentru aducerea unui nou brand inRomania, in afara Hilton si Doubletree, noul hotel fiind construitin afara Bucurestiului, a declarat Adela Cristea, directorul dedezvoltare al Hilton pentru Europa si Asia. "Am semnat recentpentru aducerea unui al treilea brand in Romania, in afara Hiltonsi Doubletree. Vom anunta in urmatoarea perioada numeleproprietarului si al brandului cu care intram pe piata", a spusCristea. In afara Hilton si Doubletree, din portofoliul Hilton maifac parte brandurile Conrad Hotels & Resorts, Embassy SuitesHotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn,Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, Waldorf Astoriasi Waldorf Astoria Collection, precum si Home2 Suites by Hilton.Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO