Companii

Hotelul Ardealul din Arad a fost scos la vânzare cu 15 milioane de euro

09.08.2010, 23:44 93

Hotelul de două stele Ardealul din Arad a fost scos la vânzarepentru suma de 15 milioane de euro, a spus Joiţa Pap, proprietaraunităţii. "Ne-am hotărât să vindem pentru că vrem să investim înalt domeniu. Preţul pe care îl cerem este 15 milioane de euro,negociabil", a spus Joiţa Pap. Hotelul are o capacitate de 180 delocuri şi dispune şi de o sală de conferinţe. Numit iniţial "GrandHotel Crucea Albă", Ardealul a fost deschis în anul 1841, estedeclarat monument istoric şi a fost construit de către arhitectulFranz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea.
De-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalităţi marcante alevremii, printre care George Coşbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga,George Enescu, Jules Massenet, François Copée, Ady Endre şi AranyJanos. În 1846, în sala de festivităţi a hotelului a concertatFranz Liszt. Hotelul a fost restaurat în anul 1974.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO