Companii

Înscrierile pentru programul ConstructPlus se deschid luna aceasta, după două runde de amânări

Înscrierile pentru programul ConstructPlus se deschid...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.04.2024, 12:00 224

♦ Finanţările oferite prin ConstructPlus vor putea acoperi maximum 75% din valoarea investiţiei, dar nu mai mult de 50 de milioane de euro (pentru o investiţie localizată în mediul urban), respectiv maximum 85% (dacă investiţia este localizată în mediul rural).

Companiile din construcţii care vor să acceseze fonduri prin programul ConstructPlus se pot înscrie începând cu data de 8 aprilie 2024, având termen o lună pentru depunerea dosarelor. Această dată vine după două runde de amânări, înscrierile fiind iniţial anunţat a se derula lunile trecute.

„Având în vedere că Legea de aprobarea a Ordonanţei de urgenţă nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii se află în stadiu legislativ de promulgare, MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – n. red.) amână perioada deschiderii sesiunii de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat ConstructPlus, respectiv aceasta urmând a fi des­făşurată în perioada 08 aprilie 2024 – 08 mai 2024“, a anunţat luna trecută ministerul într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei.

Programul are ca obiectiv susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO