Companii

Interviu. Jovan Radosavljevic, Coca-Cola HBC România: Anul trecut am investit 30 mil. euro în România şi continuăm să investim, dar avem nevoie de predictibilitate

Interviu. Jovan Radosavljevic, Coca-Cola HBC România:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.06.2023, 00:07 128

Coca-Cola HBC România este şi cel mai mare exportator de băuturi răcoritoare, circa 10% din producţie mergând la export.

Jovan Radosavljevic, managerul care conduce din 2018 Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, spune că în Ro­mânia consumatorii sunt mai sensibili la preţ decât cei din ţările vecine, iar creşterea cheltuielilor cu utilităţile, ratele la credite şi alimentele a determinat şi o reducere a consumului de băuturi răcoritoare.

„Asta este una dintre lecţiile învăţate în această perioadă. Consumato­rul român este deschis în a în­cerca noi băuturi atunci când lucrurile merg bine din punct de vedere eco­nomic, dar foarte sensibil atunci când vine vorba lucrurile negative. Sala­riul mediu este uşor mai mare decât în Serbia sau Bulgaria de exemplu, dar dacă ne uităm la salariul minim şi câţi oameni trăiesc cu acest sala­riu vedem că o criză loveşte o mai mare pro­porţie din populaţie. Astfel că oamenii cumpără produse mai ieftine sau renunţă la o anumită categorie de produse“, a spus Jovan Radosavljevic într-un interviu acor­dat ZF. El explică faptul că întreaga cate­gorie de băuturi răcoritoare a suferit în ulti­mul an din cauza scăderii puterii de cumpă­rare a românilor, însă pe creştere a rămas categoria băuturilor energizante. La polul opus, vânzările de apă îmbuteliată sunt in­di­catorul care spune cum evoluează con­sumul de băuturi în România deoarece consumatorii care vor să facă economii trec la apă de la robinet de exemplu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO