Italienii de la Savini Due, care au o fabrică în Sebeş, au ieşit pe pieţele din Moldova şi statele din fosta Iugoslavie

18 mai 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul de mo­bilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, con­trolat de omul de afaceri italian Pier­sante Savini, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 25,5 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

Compania estimează că trendul crescă­tor din primele trei luni se va păstra pe tot parcursul anului în curs, bugetându-şi pentru 2017 o creştere de 10% a businessului faţă de anul trecut. Savini Due a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 112 mil. lei (circa 25 mil. euro), în creştere cu 38% faţă de anul anterior şi cu un pro­fit de 4 mil. euro, po­trivit unor in­for­maţii fur­ni­zate anterior de com­panie.

„Piaţa mo­bi­lie­ru­lui pen­tru baie este strâns legată de cea de construcţii şi imobiliare, mai ti­midă în primele luni ale anului, cu o creştere în tri­mes­trul doi şi o scădere în a doua parte a trimestrului patru. Totuşi, cifrele noastre au arătat o creştere în primele patru luni şi credem că acest trend se va păstra şi pen­tru res­tul anului, aproximând o creş­tere cu 15% a pieţei faţă de anul 2016“, a decla­rat pentru ZF Transil­vania Piersante Savini, general manager Savini Due.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Italieni
, Savini Due
, fabrica
, Sebes
, export
, Iugoslavie
, productie
, mobilier de baie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide