Companii

Iuga, PwC: Creşterea organică este insuficientă pentru ca un jucător să devină cu adevărat global

Autor: Claudia Medrega

05.07.2011, 11:36 251

Creşterea organică este insuficientă pentru ca un jucător sădevină cu adevărat global, capacitatea de achiziţie fiind esenţialăpentru a produce "jucători globali" într-un timp rezonabil,consideră Vasile Iuga, Country Managing Partner PwC.

"Într-o lume globalizată creşterea organică este insuficientăpentru ca un jucător să devină cu adevărat global. Există sectoareextrem de concentrate. Cu toate eforturile de concentrare în 20-25de ani se ajunge la o concentrare puternică. Concentrarea estecheia", a spus Iuga la conferinţa "Cei mai mari jucători dineconomie - Companii care au învins criza. Lecţii pentru următoareaperioadă de creştere economică", organizată de ZF şi PwC.

Iuga a explicat că, în funcţie de faza în care se află diferitesectoare sau industrii diferite tipuri de jucători dominăachiziţiile. "Când industria este ajunsă la echilibru cele mai mariachiziţii le fac rechinii industriei,care sunt foartediversificaţi. Există o dinamica care este influenţată de stadiulde concentare în care se află industria".

Iuga a menţionat că valoarea anulă a fuziunilor şi achiziţiilorreprezintă circa 5% din PIB global, susţinând că şi în perioada decriză există oportunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO