Companii

MedLife, CMU şi Medicover se bat pentru Euroclinic

21.06.2010, 23:49 112

Operatorii de servicii medicale private MedLife, Centrul MedicalUnirea (CMU) şi Medicover sunt interesaţi de achiziţia unui pachetde acţiuni la Euroclinic Hospital & Medical Centers, firmă careoperează spitalul cu acelaşi nume din Capitală, au declarat pentruZF surse din piaţă.

Preluarea Euroclinic are o miză extrem de mare în piaţa deprofil în condiţiile în care ar putea schimba ierarhia jucătorilorşi ar aduce noului acţionar avantajul unui spital privat înCapitală.

"Trei investitori sunt interesaţi. Probabil că în următoarealună vom ajunge la o înţelegere mai directă, urmând ca până lasfârşitul verii să putem concluziona", a spus Cătălin Popa, CEO alEuroclinic, care nu a dorit să precizeze numele celorinteresaţi.

Cei trei vizează un pachet majoritar de acţiuni, iar valoareadeal-ului ar putea fi cuprinsă între 10 şi 30 mil. euro, potrivitestimărilor ZF.

Euroclinic este deţinut de grupul financiar olandez Eureko, iarmedici de la Spitalul Floreasca au pachete de sub 1%.

Dacă se va finaliza, preluarea Euroclinic va fi a treiatranzacţie pe piaţa serviciilor medicale private în mai puţin de unan, în condiţiile în care un fond de investiţii al Société Généralea intrat la MedLife în 2009 în urma unui deal de circa 20 mil.euro, iar Advent a luat pachetul majoritar al CMU într-o tranzacţieestimată la câteva zeci de milioane de euro. Ambele fonduri suntinteresate de o creştere rapidă şi de o consolidare a poziţiei prinachiziţii. Pe de altă parte, Medicover a anunţat că va investiaproximativ 50 mil. euro în construcţia unui spital privat, încondiţiile în care a achiziţionat recent terenul.

Contactat de ZF, Mihai Marcu, unul dintre acţionarii MedLife, aconfirmat interesul pentru Euroclinic. Reprezentanţii CMU şi cei aiMedicover nu au dorit să comenteze această informaţie.

În 2009, Euroclinic Hospital & Medical Centers a avut ocifră de afaceri de 7,7 mil. euro, nivel situat puţin pesteestimările iniţiale, iar pentru anul acesta compania a bugetatafaceri de 10 mil. euro. Compania deţine un spital şi trei centremedicale în Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO