Companii

Mihai Anghel, Cerealcom Dolj: „Pentru rapiţă a fost un an excepţional ca producţie“. Antreprenorul român spune că dacă nu se va instala seceta, şi culturile de floarea-soarelui vor fi „cel puţin mulţumitoare“

Mihai Anghel, Cerealcom Dolj: „Pentru rapiţă a fost...

Autor: Roana Rotaru

06.07.2016, 00:00 518

Antreprenorul român spune că dacă nu se va instala seceta, şi culturile de floarea-soarelui vor fi „cel puţin mulţumitoare“.

Anul 2016 se anunţă a fi un an bun pentru oleaginoase (plante din care se extrage ulei - n. red.), cel puţin în ceea ce priveşte producţia de rapiţă, care a depăşit aşteptările antreprenorilor din agrobusiness atât din punct de vedere atât cantitativ cât şi calitativ în toate regiunile ţării. În Banat şi Ardeal însă calitatea producţiilor de cereale a fost afectată de ploile abundente din acest an, în timp ce în Oltenia, o regiune care a fost mai ferită de intemperii, fermierii se pot aştepta la hambare pline. 

„În Oltenia sunt culturi care promit, culturi precum grâul sau orzul, care sunt încă în faza de recoltare. Estimăm recolte bune sau măcar cel puţin la fel de bune ca anul trecut, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. În ceea ce priveşte oleaginoasele, pentru răpită a fost un an excepţional ca producţie, iar dacă nu se va instala seceta, şi culturile de floarea-soarelui vor fi cel puţin mulţumitoare, dacă nu bune sau foarte bune. Prin faptul că în zona noastră ploile ne-au ocolit există un semn de întrebare cu privire la cultura de porumb. Dacă plouă în următoarea săptămână şi culturile de porumb vor fi mulţumitoare“, a declarat pentru ZF Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, cel mai mare exportator român de cereale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO